Hogyan légy egészséges és boldog?

Új év, új célok! Hogy jól kezdődjön az év, adunk 20 tippet, hogyan légy egész évben egészséges és boldog!

1. Aludj eleget!

Aludj eleget!

Ez nem csak az egészségedet őrzi meg, hanem boldogabb is leszel. Általában minden felnőttnek 8-9 óra alvásra, gyermekeknek meg 9-10 óra alvásra van szüksége. Ha kipihened magad,pozitívabban indul a nap. Az alvás alatt regenerálódsz. Mindig ügyelj arra, hogy a gondolataidat az elalvás előtt egy órával már tisztítsd meg a napi problémáktól és inkább olvass valami pozitív könyvet, mint híreket nézz a tévében. Semmiképp ne gondolkodj stresszes dolgokon.

2. Egyél egészséges ételeket!

Egyél egészséges ételeket!

Kerüld a "szemét" ételeket és inkább fogyassz több gyümölcsöt és zöld leveles zöldséget minden nap. Már ettől általában sokkal energikusabbnak és boldogabbnak fogod érezni magad. Cseréld le az egészségtelen ételeket, kerüld a túl sok feldolgozott élelmiszert.

3. Igyál sok vizet!

Igyál sok vizet!

A víz mindenre jó a szervezetben, az előnyöket, amit a víz hoz, túl sok ahhoz, hogy mindet most felsoroljuk, de a víz segít, hogy tiszta legyen a bőröd (és most nem a fürdés miatt) és eleve boldogabbnak érzed magad, így boldogabb lesz a megjelenésed is! A víz egyszerűen egy csodálatos forrása már önmagában az általános egészségi állapotnak. Győződj meg róla, hogy van veled mindig víz, amit ihatsz. Amikor a munkahelyen vagy, vagy a tanulmányaid alatt, vagy akár edzés közben. Próbálj inni legalább 8 pohárral naponta. Akkor is, ha nem igazán szereted a víz ízét. Próbálj ízesített vagy szénsavas vizet inni és talán tegyél hozzá néhány citrom szeletet. Hidd el, jót tesz!

4. Légy edzésben!

Légy edzésben!

Legyen szó akár egy gyors sétáról, kocogásról, harcművészetről, vagy valamilyen szív- és érrendszeri gyakorlatról (aerobik, tánc a szobában, játék Wii Fit, ilyesmi), erősnek fogod érezni magad, ami eleve növeli az immunrendszered hatékonyságát is. Ha nem sportolsz, ideje elkezdeni. Rövidesen fantasztikus változásokat fogsz érezni magadon.


Ezt a bejegyzést Te is gyorsan megírhattad volna fantasztikus blog bejegyzés-készítő felületünkön. Regisztrálj 10 másodperc alatt és már publikálhatsz is! Ne törődj a körülményes blog motorokkal többé!